Bivši svjetski prvak napao Ronalda: "Poštujem te kao fudbalera, ali bolje da šutiš..."
Ronaldo je jedan od najuspješnijih fudbalera u historiji sa pet Zlatnih lopti (Foto: EPA)

Francuz mu odbrusio

Bivši svjetski prvak napao Ronalda: "Poštujem te kao fudbalera, ali bolje da šutiš..."

Edmir Škorić, foto: EPA

Cristiano Ronaldo (39) mnoge je šokirao kada je izjavio da je fudbalsko prvenstvo Saudijske Arabije kvalitetnije od francuske Ligue 1, a mnogi su smatrali i još uvijek smatraju da je pretjerao u tome.

Portugalac je krajem 2022. godine napustio Manchester United i kao slobodan igrač otišao na Bliski istok. Trenutno je igrač Al-Nassra, a kada god stigne, govori samo u superlativima o arapskom fudbalu.

Svjetski prvak s Francuskom iz 1998. godine, Frank Lebouef, vidno je bio iznerviran zbog CR-ove izjave, pa mu je sada odbrusio.

"Začepi! Naljutim se jako kada čujem kako Ronaldo kaže da je saudijska liga bolja od Ligue 1. Šta mislite, zašto je odlučio dati ovaj komentar o Ligue 1 umjesto o portugalskom prvenstvu? Zato što je Lionel Messi igrao u Ligue 1", izjavio je Labouef, dodavši:

"Jako ga poštujem kao fudbalera, ali daj, šuti! To nije fer prema Ligue 1", rekao je Frank Lebouef.

Oglasi

Frank Leboeuf je bivši francuski fudbaler koji je bio poznat po svojoj karijeri kao dobar defanzivac Rođen je 22. januara 1968. godine u Marseilleu. Leboeuf je započeo svoju profesionalnu karijeru igrajući za klubove kao što su Laval i Strasbourg prije nego što je postao poznat kao član Chelseaja i francuske reprezentacije.

Leboeuf je proveo najveći dio svoje klupske karijere u Chelseaju, gdje je igrao od 1996. do 2001. godine. Tokom svog boravka u zapadnom Londonu, Leboeuf je postao ključni igrač u odbrani i osvojio je nekoliko trofeja, uključujući FA kup i UEFA Kup. Također je bio poznat po svom izvanrednom udarcu s penala.

Osim svoje klupske karijere, Leboeuf je bio značajan i za francusku reprezentaciju. Bio je dio selekcije koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, gdje je Francuska pobijedila Brazil u finalu. Također je bio dio francuske selekcije koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2000. godine.

Nakon završetka svoje igračke karijere, Leboeuf je radio kao glumac i sportski analitičar. Također se pojavljivao u raznim filmovima i televizijskim emisijama.

Što se Ronalda tiče, o njemu je suvišno bilo šta govoriti. Iako je na pragu 40. godine, dominira u Saudijskoj Arabiji, a mnogi smatraju da je i dalje fizički spremniji od mnogo mlađih igrača koji igraju u najvećim evropskim klubovima.

CR je karijeru počeo u Sportingu, potom prešao u Manchester United, igrao zatim godinama u Real Madridu, prešao u Juventus, vratio se u Manchester, a ondje se posvađao sa menadžerom Erikom ten Hagom i odlučio da ode na Bliski istok.

Cristiano Ronaldo je jedan od najuspješnijih fudbalera u historiji koji je osvojio mnoge individualne nagrade, uključujući Zlatnu loptu, što svjedoči o njegovoj izvanrednoj karijeri. Na kraju je pet puta osvajao to posebno priznanje, a ispred je samo Lionel Messi s čak osam takvih priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi