Alaba govorio o krizi Bayerna, ali i najavio okršaj sa BiH
Alaba vjeruje da će u četvrtak biti dobra utakmica, ali da on i saigrači imaju dovoljno snage da ostvare pobjedu protiv BiH

Zvijezda Bavaraca i reprezentacije Austrije

Alaba govorio o krizi Bayerna, ali i najavio okršaj sa BiH

Edmir Škorić

Jedan od najboljih austrijskih nogometaša, David Alaba, smatra da će u četvrtak biti jedna jako teška utakmica, ali nada se naravno pobjedi domaće selekcije.

Austrijanci ne odustaju od prvog mjesta, a za to im je potrebna pobjeda nad BiH u četvrtak navečer u Beču. Alaba je jedan od ključnih igrača ovog tima, ali dolazi u slabijem raspoloženju poslije poraza od Borussije Dortmund u velikom njemačkom derbiju.

"Mislim da je naš tim (Bayern, op.a) usred promjena, imamo dosta mladih igrača u našim redovima. Tu su Gnabry, Sule, Kimmich, Goretzka, ne smijemo zaboraviti ni povrijeđenog Comana. Možda situacija sada nije bajna, ali sezona još traje, vjerujem da ćemo na kraju ostvariti ciljeve", rekao je Alaba.

Osvrnuo se potom na duel sa BiH.

"Neće biti lagan zadatak, ali uvjeren sam da imao tim koji može pobijediti u četvrtak. Jako smo ambiciozni, na našim treninzima možete da vidite koliko nam je stalo, a također raspoloženje među igračima je sjajno", istakao je Alaba.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Na pitanje o tome kako zaustaviti Edina Džeku, Alaba je samo kratko kazao da "sve je u našim rukama, sve o nama ovisi, ali radi se o sjajnom igraču".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti