Alaba ima novi klub? "Dogovor već postoji"

Austrijanac konačno pravi transfer

Alaba ima novi klub? "Dogovor već postoji"

Austrijanac David Alaba najvjerovatnije odlazi iz Bayerna.

Alaba se s 27 godina na leđima već ubraja u Bayernove ikone. S Bayernom je dosad osvojio pregršt trofeja i pritom odigrao skoro 400 utakmica, a sve je izvjesnije da je ova sezona za njega bila ujedno i posljednja u Njemačkoj.

O tome se već mjesecima špekuliše, navodno je Alaba prelomio da promijeni sredinu i potraži novi izazov, a sada je takve napise podgrijao i novinar iz Italije Ivan Reggiani. On tvrdi da sjajni defanzivac karijeru nastavlja u milanskom Interu.

"Koliko znam, Alaba odlazi iz Bayerna i mislim da je Inter već napravio veliki posao u njegovom dovođenju. Mislim da između Alabe i Intera već postoji dogovor i Inter bi ga mogao dovesti za sljedeću sezonu", rekao je Reggiani za Calciomercato.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Inter bi to bio novi veliki posao. Prije nekoliko dana Nerazzurri su doveli i Achrafa Hakijima, igrača Real Madrida na posudbi u Borussiji Dortmund.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Za ovog se treba pola Europe da otima, takoreći... Imali pozicija koju ovaj lik ne igra?
15 1
gallardo.la
Inter pravi opasnu ekipu
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi