Sa 14 godina brodom pobjegao iz Gambije, sa 18 prvim golom u karijeri srušio Inter na San Siru

Svijetla budućnost je pred njim

Sa 14 godina brodom pobjegao iz Gambije, sa 18 prvim golom u karijeri srušio Inter na San Siru

E. Oštraković

Ekipa Bologne jučer je na San Siru ostvarila pobjedu protiv Intera.

Bilo je 2:1 za Bolognu, a golove su postigli Musa Juwara i Musa Barrow, te su tako kreirali sjajan preokret svoje ekipe.

Jako zanimljiva je priča oko Mue Juware. Naime, on je 2016. godine, sa samo 14. godina brodom došao iz Gambije u Italiju kao izbjeglica.

Nogometom se počeo baviti u lokalnom klubu pod nazivom Potenza, a zatim je preko Virtusa i Chieva stigao do Bologne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za svoj trenutni klub debitovao je protiv Udinesea prije nekoliko mjeseci, ali je to bilo u Kupu. Ligški debi imao je protiv Rome, a jučer je postigao prvijenac.

Nakon samo devet minuta provedenih na terenu, Juwara je postigao prvi gol u seniorskom nogometu i to protiv Intera na San Siru. Sjajan start karijere, zar ne?

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ni musa Barrow je imao istu sudbinu, zašto njega niste spomenuli, zar je on nešto manje vrijedan ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi