Alabi se ne ostaje u Minhenu, a i ponude koje je dobio su suviše dobre
Foto - EPA

Napušta Bayern?

Alabi se ne ostaje u Minhenu, a i ponude koje je dobio su suviše dobre

Midhat Šljivak

David Alaba navodno bi mogao napustiti redove minhenskog Bayerna.


Ugovor 27-godišnjem Austrijancu ističe na ljeto naredne godine, a pregovori s bavarskim velikanom oko novog ne idu baš najbolje.

Navodno, Alaba razmišlja o odlasku iz kluba i veoma je zainteresovan za opcije koje ima na stolu. Interes stiže iz Španije i to od Barcelone i Real Madrida.

Oba velika rivala bi rado vidjela Alabu u svojim redovima. Činjenica da može igrati na više pozicija u odbrani i veznom redu čini ga idealnim, te će pokušati da se tokom ljeta dogovore s njim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alaba iza sebe ima zaista bogato iskustvo u dresu Bayerna. S ovim timom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a debitovao je još prije deset godina.

Ukupno je u dresu Bayerna odigrao 372 utakmice, a ove sezone je nastupio 28 puta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Zadnji 5 godina ga selite u neke nazovi "velikane" (bili nekad) sad apsolutno nema potrebe jer igra u klubu vecem od njih!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi