Alagić: Imamo kvalitetnu generaciju za prvi tim

Trener juniora Sarajeva

Alagić: Imamo kvalitetnu generaciju za prvi tim

Samir Mlaćo

I juniori FK Sarajeva danas su slavili pobjedu nad kolegama iz Travnika, a junak pobjede bio je kapiten Anes Vazda koji je pogotkom u devetoj minuti donio tri boda na Koševo. 

Sarajevo je imalo više od igre, ali i mladi Veziri su pokazali veliku borbenost te stvorili nekoliko lijepih prilika. Viđena je borbena utakmica na veoma lošem terenu u Novom Travniku te je prava sreća da niko od aktera na terenu nije zadobio težu povredu.

"Prije svega želim da se zahvalim domaćinu na gostoljubivosti, a mislim da je na ovom teškom terenu bilo teško razviti igru jer mi kroz pas igru pokušavamo da dođemo do gola a danas je to bilo nemoguće. Osjetilo se to na našoj igri i mislim da je ovakav teren više pogodavao ekipi Travnika. Imali smo opet tri-četiri dobre prilike i da smo to riješili ranije i utakmicu bi sigurno lakše priveli kraju", kazao je za SportSport.ba trener juniora FK Sarajevo Sanjin Alagić.

Pred njegovom ekipom slijedi nekoliko jako bitnih utakmica. Optimizma ne nedostaje.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Sada u srijedu igramo kup sa Zvijezdom, a poslije toga je Široki i Zrinjski te će te utakmice odrediti naš put u nastavku sezone. Nadam se da imamo snage i kvaliteta da se uključimo u borbu za vrh. Cilj Akademije nije rezultat, nego proizvodnja tih mladih igrača koji će sutra biti na raspolaganju našem prvom tim i da je bio bolji teren vidjeli bi koliko tu ima kvaliteta. Mislim da imamo jako kvalitetnu generaciju, i u kadetima i juniorima, te sam siguran da će veliki broj ovih momaka biti u budućnosti na raspolaganju prvom timu", dodao je Alagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije