Udaljenost 7 metara i raketa supersonične brzine: Šut kojeg ne brane, ne tri golmana, već 11 igrača!

Majstor za indirekte

Udaljenost 7 metara i raketa supersonične brzine: Šut kojeg ne brane, ne tri golmana, već 11 igrača!

Admin Čaušević

Neki igači ostave neizbrisiv trag te s punim prvom nose status legende. 

Alan Shearer ne mora da se brine da li će izgubiti status najboljeg strijelca u historiji Premiershipa nakon što je postigao 260 golova igrajući za Blackurn Roverse i Newcastle United.

Wayne Rooney i Ande Cole su na drugom, odnosno trećem mjestu sa po 208 te 187 golova te obzirom da su također u fudbalskoj penziji ne mogu ga ugroziti.

Jedina dvojica aktivnih fudbalera koji bi mogli ugroziti Shearera su Tottenhamov Harry Kane sa 168 te Chelseajev Romelu Lukaku sa 116 golova.

Shearer je bio tip napadača koji je bio u stanju da postigne golove na raznorazne načine. Glavom, volejom, lobovanjem, razoznim udarcem van kaznenog prostora... Dakle, sve u jednom.

Legendarni Englez je ostao upamćen i kao specijalista za prekide zahvaljujući svom supersnažnom udarcu. Bio je pouzadan izvođač slobodnih udaraca, a često je zabijao i iz slobodnjaka.

Oglasi

Ukoliko bi se gledali moderni napadači teško da ijedan može u istu rečenicu sa Shearerom. Kakav je to majstor bio najbolji je dokaz indirekt iz ranih 2000-ih.

Newcastle United je igrao protiv West Broma, a Shearer je uspio zatresti mrežu sa razdaljine od sedam metara i to zahvaljujući "projektilu supersonične brzine".

Iako je na golu stajao zapravo cijeli tim West Broma, činilo se nemogućim zabiti gol u takvim okolnostima, ali je Shearer uspio pronaći put i zatresti mrežu.

Nolberto Solano je kratko "tapnuo" loptu, a Shearer je po njoj ispalio iz sve snage. Poslije treptaja oka digao je ruku u zrak što je bio njegov zaštitni znak za proslavu golova.

Interesantno da je svojevremeno bio i najskuplji igrač svijeta kada ga je Newcastle United platio 15 miliona funti 1996. godine. Da bi se vratio u klub svog djetinjstva tog ljeta je odbio Manchester United u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shearer se od fudbala oprostio 2006. godine. Iako je bio jedan od najboljih igrača svoje generacije jedini prestižan trofej koji je osvojio je Premiership sa Blackburnom 1996. godine.

Top Komentari

Mad_max
1994 na 1995 je osvojio s Blackburnom, debilcino, kad nesto objavljujes barem "Zguglaj" cc..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi