Legendarni Shearer upozorava: Ako ostane ovako, niko ne želi doći u Newcastle

Svrake na dnu tabele

Legendarni Shearer upozorava: Ako ostane ovako, niko ne želi doći u Newcastle

E. Škorić

Legendarni napadač Newcastle Uniteda Alan Shearer smatra da će naredne dvije utakmice u Premier ligi biti presudne za njegov nekadašnji klub u borbi za opstanak.

Newcastle ja na dnu tabele i još uvijek bez pobjede u Premier ligi, te ovom kultnom klubu prijeti ispadanje. O tome se najviše govori, a jedini spas za Svrake su eventualna pojačanja u zimu nakon što su klub preuzeli bogati Saudijci.

No, legenda kluba Alan Shearer smatra da većina kvalitetnih igrača ne bi pristala da usred sezone potpišu ugovor sa ekipom kojoj prijeti ispadanje u drugu ligu.

"Sve ovisi o sljedeće dvije utakmice. Vjerovatno šest bodova ne bi bilo dovoljno za izlazak iz opasne zone, ali ćemo uhvatiti priključak. Inače, to može dosta utjecati i na eventualna pojačanja u januaru", rekao je Shearer, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nijedan dobar nogometaš neće biti spreman prijeći u ekipu kojoj prijeti ispadanje iz lige. Newcastle će hitno morati biti u poziciji u januaru kako bi se barem nadao da će preživjeti", napisao je Shearer u kolumni BBC-a.

Newcastle je na dnu tabele sa samo šest bodova, a večeras dočekuje Norwich, dok će za vikend odmjeriti snage sa Burnleyjem, a to su direktni rivali u borbi za opstanak.

Top Komentari

johny22
Ne brini se Alane,nije to kao prije Za gengele ce doci na posudbe Fudbaleri su danas kao starlete
2 0
irnes4
Njukasl ce sila bit ??
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi