Čuvena fotografija fudbalskih ikona: Jednog je sudbina toliko dotukla da mu je svaki dan pakao!

Bivši igrači Manchester Uniteda

Čuvena fotografija fudbalskih ikona: Jednog je sudbina toliko dotukla da mu je svaki dan pakao!

Admin Čaušević

Vremena su se promijenila pa tako i modni dizajni sada izgledaju mnogo drugačije nego što je to bio slučaj prije 15 i kusur godina što potvrđuje čuvena fotografija nekoliko fudbalera Manchester Uniteda. 

Wayne Rooney je prije nekoliko godina objavio kultnu fotografiju na kojoj se osim njega nalaze njegove bivše kolege iz Manchester Uniteda Rio Ferdinand, John O'Shea, Paul Scholes te Alan Smith.

Sada već čuvena fotografija je nastala 2005. godine kada su prvotimci Crvenih đavola išli na timsku večeru, a jasno je da se tada nije obraćala pažnja savršeno odgovarajućoj odjeći kao što je to slučaj danas.

S obzirom da je prošlo mnogo vremena svi igrači sa fotogafije su u penziji, ali ni s kim se sudbina nije poigrala kao sa Smithom koji zbog fudbala danas teško hoda.

Naime, u meču FA Cupa 2006. godine Smith je slomio nogu nakon što je pokušao da izblokira slobodan udarac John Arnea Riisea. Ta scena se smatra jednom od najbrutalnijih u historiji fudbala.

Od povrede je prošlo 17 godina, a Smith je priznao da i dalje ima određenih problema sa hodanjem i da povremeno osjeća bolove.

Oglasi

"Povreda me učinila boljom osobom. U svako sam trenutku shvatio da s fudbalom može biti gotovo. Dovoljno sam sretan što sam se vratio", kazao je nedavno Smith.

Nakon što je njegov oporavak trajao skoro godinu dana, pet godina je igrao za Newcastle United, a od fudbala se oprostio kada je imao 34 godine poslije niza avantura u niželigašima.

"Dobri ljudi koje sam upoznao u nižim ligama vjerojatno su me natjerali da duže ostanem u fudalu. Ali na kraju je svakodnevni trening činio više štete nego koristi."

Smith danas ima 43 godine i direktor je fudbalske akademije na Floridi

"Nisam se mogao takmčiti na nivou za kojeg sam prije osjećao da mogu.Ustajem iz kreveta i ne mogu pravilno hodati, zglob mi je ukočen sve vrijeme."

"Ljeti odem trčati i uspio bih odraditi nekoliko kilometara, ali sam prestao i počeo hodati jer bi me zabolio glob. Nedavno mi je doktor rekao: 'Ne želim da trčiš pravolonijski, samo zato što će oštetiti zglob'."

"Ne žalim ni za čim. Za mene, smatram da je rano umirovljenje bila laka opcija, zato sam nastavio igrati fudbal."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak kada je vidio da je vrag odnio šalu Smith je okačio kopačke o klin, a prije nekog vremena je ispunio želju da radi u SAD-u te je postao fudbalske direktor XL Akademije na Floridi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Niko ne primjećuje, Rud Van Nistelroa iza njih!!!
0 0
E.Car
Slika beton ko se sjeća tih vremena!!! Sir Alex je najbolji trener svih vremena!!! Kakav tim je pravio od ovih klošara sa Alipašina!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi