Miran život zločestog dečka kojeg bi danas rijetko ko prepoznao: "Bolji sam čovjek nakon svega"
Foto - Screenshot

Alan Smith živi mirnim životom na Floridi

Miran život zločestog dečka kojeg bi danas rijetko ko prepoznao: "Bolji sam čovjek nakon svega"

M. Šljivak

Ljubitelji fudbala sigurno dobro pamte ime Alan Smith.

Nekadašnji ofanzivni veznjak Leedsa, Manchester Uniteda i Newcastlea bio je poznat po dugom jeziku i beskompromisnoj borbi na terenu te je važio za žestokog momka.

Roy Keanea je vjerovao da mu je on nasljednik u Manchester Unitedu. Sir Alex Ferguson je vjerovao da će Smith postati prepoznatljivo lice Crvenih đavola u narednim godinama.

Međutim, pad u karijeri ovog fudbalera počinje 2006. godine na utakmici protiv Liverpoola. Pokušao je blokirati šut Johna Arnea Riisea i doživio je težak prelom zgloba.

Sir Alex Ferguson je ovu povredu opisao kao najgoru koju je ikad vidio, a i sam Smith je doživio istinski šok.

"Kada sam vidio da je noga na jednoj strani, a da moj zglob gleda prema Hong Kongu, znao sam da sam u ozbiljnom problemu", rekao je Smith.

Oglasi

Smith se nakon devet mjeseci vratio na teren. Nije to više bio onaj isti igrač, pa se dosta mučio potom i u Newcastleu gdje je proveo pet godina.

Finiš karijere proveo je u niželigašima MK Donsu i Notts Countyju, da bi nakon okončanja profesionalne karijere 2018. godine odlučio da se potpuno odvoji od 'engleskog ludila'.

Posted by Alan Smith on Wednesday, October 27, 2021

Smith je novi život počeo u Sjedinjenim Američkim Državama. Tamo radi kao trener u školi fudbala u Orlandu i ide mu veoma dobro.

"Povreda me učinila boljim čovjekom. Naučio sam da se karijera može završiti u bilo kojem trenutku. Meni je bilo jasno da više ne mogu igrati na nivou kakvom sam igrao. Trčao bih, a zglob bi me zabolio nakon nekoliko kilometara. Međutim, prava je odluka da se ode kad više ne možeš", rekao je Alan Smith prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alan Smith je najbolje dane proveo u čuvenom timu Leeds Uniteda s početka ovog stoljeća. Nastupio je u 228 utakmica za ovaj klub i postigao je 56 golova.

Potom je odigrao 93 utakmice za Manchester United i jednu više za Newcastle, te 83 za MK Dons i 107 za Notts County.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
"Kada sam vidio da je noga na jednoj strani, a da moj zglob gleda prema Hong Kongu, znao sam da sam u ozbiljnom problemu", rekao je Smith. Ahahahahahaha koji kralj :D...inace lik se totalno promijenio,ne bi nikad pogodio sa se radi o njemu po ovoj slici...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti