Armenija će imati klub u grupnoj fazi UEFA-inih takmičenja

Historijska sezona za Alashkert

Armenija će imati klub u grupnoj fazi UEFA-inih takmičenja

Haris Zilić

Evrospka takmičenja u fudbalu lagano ulaze u najuzbudljiviji dio.

Naredne dvije sedmice očekuju nas play off utakmice Lige prvaka, Evropa lige i UEFA konferencijske lige, a slavlje može već početi u Armeniji.

Ekipa Alashkerta će prvi put u historiji igrati grupnu fazu i tako postati ujedno i prvi klub iz Armenije kojem je to uspjelo.

Aalashkert očekuje dvomeč play offa Evropa lige protiv Rangersa. Ako eliminšu Rangerse, Alashkert ide u grupnu fazu Evropa lige, a ako budu eliminisani od Rangersa, takmičenje nastavljaju u grupnoj fazi UEFA konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prvak Armenije je u prvom pretkolu Lige prvaka eliminisao velški Connah, nakon toga su u drugom pretkolu Lige prvaka eliminisani od moldavskog Sheriff Tiraspola i put su nastavili u trećem pretkolu Evropa lige gdje su eliminisali kazahstanski Kairat.

Obezbijedili su evropsku jesen i ispisali klupsku, ali i historiju armenskog fudbala.

Top Komentari

Zgembic
Nema Armenija Vice & Co normalno da ce napredovati.
5 1
Dtox
Imali bi mozda i mi da nemamo kuratu srecu u izvlacenju. Izvukli su Serifs, Connana i Kairata, sve krema Europskpg fudbala.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi