Alaves eurogolom Hernandeza savladao Athletic Bilbao
Foto: EPA

Neočekivan poraz Baskijaca

Alaves eurogolom Hernandeza savladao Athletic Bilbao

Ekipa Alavesa je na svom Mendizorrotza stadionu savladala favorizovani Athletic Bilbao sa minimalnih 1:0.

U zanimljivoj utakmici pobjedu Alavesu je donio Theo Hernandez fantastičnim golom sa ruba šesanesterca. Nakon što odbrana Athletica nije uspjela raščistiti ubacivanje iz kornera, Hernandez je odlično uhvatio volej i loptu poslao u gol pored nemoćnog Arrizabalage.

Ipak, Bilbao je imao terensku inciijativu tokom čitavog susreta, međutim nekoliko odličnih prilika nisu uspjeli pretvoriti u gol. Najbliži postizanju pogotka je bio Benat u 29. minuti kada je njegov šut pogodio desnu stativu gola Alavesa.

Na ovoj utakmici Bilbao je propustio priliku prestići Villarreal na petoj poziciji La Lige koja vodi u grupnu fazu Lige Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Athletic Bilbao se nalazi na šestoj poziciji sa 62 boda, koliko ima i Real Sociedad na sedmom mjestu. Alaves je ovom pobjedom došao do devetog mjesta na tabeli sa 51 osvojenim bodom.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi