Alaves pobjedom protiv Levantea prekinuo crni niz
Nakon tri poraza nogometaši Alavesa stigli do pobjede

Drže visoku poziciju na tabeli

Alaves pobjedom protiv Levantea prekinuo crni niz

S. Pašalić

Alaves je nakon serije od tri uzastopna poraza dočekao na svom terenu ekipu Levantea u posljednjoj utakmici 23. kola Primere i upisao pobjedu 2:0.

Domaći nogometaši su od početka krenuli na pobjedu te su nakon nekoliko propuštenih prilika stigli do vodstva u 23 minuti kada je Jony nabacio loptu iz kornera a Victor Laguardia pogodio za 1:0, a tim rezultatom se otišlo i na poluvrijeme.

Alaves je u nastavku krenuo po drugi gol, a dobru priliku je imao Jonathan Calleri ali se nije dobro snašao pred golom Levantea.

Sjajnu priliku je u 79 minuti imao Jony za Alaves, ali je gostujući igrač uklizao u posljedni tren i izbacio loptu u korner. U 82 minuti nova šansa za domaće, Calleri je pucao iz slobodnog udarca, ali je lopta pogodila živi zid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći navijači su na kraju dočekali drugi gol, a strijelac je bio Jony u 93 minuti nakon velike greške odbrane Levantea za konačnih 2:0.

Alaves je ovom pobjedom prekinuo niz od četiri utakmice bez pobjede i sada se nalaze na 6. mjestu sa 35 bodova, dok je Levante na 14. mjestu sa 27 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi