Novi ugovor mu nije bio dovoljan: Uhapšen španski defanzivac
(Foto: EPA) Tono je ove sezone odigrao 17 utakmica u La Ligi, postigao je dva gola i upisao dvije asistencije

Zbog iznude

Novi ugovor mu nije bio dovoljan: Uhapšen španski defanzivac

Teme:

Levante je jučer zvaničnim saopštenjem potvrdio da je fudbaler ove ekipe Antonio Garcia, poznat i kao Tono, uhapšen.

Iako klub u svom saopštenju nije naveo zbog čega se Tono trenutno nalazi u pritvoru, španski mediji su došli do određenih informacija.

Navodno je 29-godišnji lijevi bek uhapšen pod optužbama za iznudu. U istoj akciji španske policije uhapšeno je još šest osoba.

Inače, Antonio Garcia je ove srijede potpisao novi ugovor i produžio saradnju sa Levanteom do 2023. godine.

Izgleda da mu novi ugovor i zarada od fudbala ipak nisu bili dovoljni.

"U vezi sa informacijama o hapšenju našeg prvotimca Antonija Garcije "Tona", a s obzirom da je sudski postupak u toku, klub se mora obavezati na tajnost. Klub će pružiti podršku njemu i njegovoj porodici, bez obzira na dešavanja u budućnosti. Nismo upoznati s okolnostima koje su natjerala istražnog sudiju da poduzme ovu mjeru. Pozivamo na poštovanje pretpostavke nevinosti dok se ne dokaže suprotno... Klub se više neće oglašavati o ovom pitanju, barem dok ne bude dostupono više informacija o slučaju", poručili su iz Levantea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi