Alaves postavio cijenu za Ermedina Demirovića

Ugovor mu ističe narednog ljeta

Alaves postavio cijenu za Ermedina Demirovića

M. Šljivak

Mladi bh. napadač Ermedin Demirović (22) ovog ljeta bi mogao napraviti odličan transfer.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine igra zaista fenomenalno u dresu švicarskog St. Gallena, a sjajnim nastupima je privukao veliki broj evropskih klubova.

Svakodnevno se 22-godišnji napadač povezuje sa ekipama iz najboljih evropskih liga, a u redu za njegov potpis stoje imena poput St. Etiennea, Sampdorije, Stuttgarta, RB Leipziga...

Demirović je ugovorom još uvijek vezan za španski Alaves. Spreman je ovaj klub da ga proda tokom ljeta, a postavili su i cijenu za njega, pa će onaj klub koji ga bude želio morati da im isplati dva miliona eura.

Bh. napadač je ove sezone u Švicarskoj zabio devet golova i upisao je četiri asitencije u 16 odigranih utakmica, a svoj golgeterski niz će pokušati da nastavi već u narednom periodu, po nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Demirović je karijeru počeo u omladinskim selekcijama HSV-a. igrao je potom za RB Leipzig, a od 2017. godine je član Alavesa.

Pravu šansu u redovima španskog kluba nikada nije dobio, pa je tako išao na posudbe u Sochaux, Almeriju i ove sezone u St. Gallen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi