Velika pobjeda Espanyola u borbi za opstanak u Primeri
FOTO: EPA

Savladali Alaves na domaćem terenu

Velika pobjeda Espanyola u borbi za opstanak u Primeri

E. Oštraković

Utakmica 28. kola Primere između Espanyola i Deportivo Alavesa odigrana je danas, a pobjedu od 2:0 ostvarila je domaća ekipa.

Njima je ova utakmica bila veoma važna, jer su se današnjom pobjedom uključili u borbu za opstanak, te imaju dosta bolje šanse.

Gosti su u 19. minuti ostali sa igračem manje, kada je golman gostiju Pacheco dobio direktan crveni karton jer je loptu dirao rukom van svog kaznenog prostora.

Espanyol je imao više od igre, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Sjajno je u tom periodu branio drugi golman Alavesa, Jimenez.

Ipak, u trećoj minuti sudijske nadoknade sjajan gol glavom postigao je Bernardo, te je Espanyol tako došao do važnog vodstva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U drugom poluvremenu, odmah na otvaranju, tačnije u 47. minuti drugi gol za domaće postigao je Wu Lei, te je tako riješio pitanje pobjedika.

Espanyol je ostao na posljednjem mjestu, ali sada sa samo tri boda zaostatka za mjestom koje ih ostavlja u ligi, dok je Alaves na 14. poziciji sa 32 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi