Alaves se herojski odbranio i šokirao Atletico usred Madrida

Hladan tuš za Jorgandžije

Alaves se herojski odbranio i šokirao Atletico usred Madrida

Atletico Madrid je večeras imao jednu od onih utakmica kada baš ništa ne ide. Uprkos tome što su u duelu sa povratnikom u Primeru Alavesom bili apsolutno dominantni, Diego Simeone i fudbaleri domaćeg tima su se na kraju morali zadovoljiti samo jednim bodom.

Meč je završen rezultatom 1:1, a oba pogotka su viđena u sudijskoj nadoknadi utakmice. Atletico je bio bolji tim, pogodio je dvije stative, imao 28 udaraca na gol i tačno 20 kornera, ali šta to vrijedi kada su se gosti herojski odbranili i osvojili bod.

Bezbroj šansi propustio je Atletico. Alaves se grčevito branio a onda je u drugoj minuti sudijske nadoknade dosuđen jedanaesterac za domaće. Torres je oboren, a Gameiro je pogodio za 1:0 i svi na stadionu su pomislili da je gotovo.

Ipak, hrabro srce Alavesa je još jednom došlo do izražaja. Umjesto da ih nesretno primljeni gol šokira, oni su odlučili da budu ti koji će šokirati. U petoj minuti sudijske nadoknade, Garcia je fantastično pogodio za ludnicu među malobrojnim navijačima Alavesa na Vicente Calderonu, dok je ostatak stadiona ostao u šoku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, za Deportivo Alaves je ovo bila prva utakmica u Primeri nakon deset godina, a sasvim sigurno će je u ovom klubu dugo, dugo pamtiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti