Kiks Seville u Vitoriji
Foto - EPA

Nula s Alavesom

Kiks Seville u Vitoriji

M. Šljivak

Alaves i Sevilla remizirali su (0:0) u 27. kolu španske La Lige.

Gosti iz Andaluzije stigli su u Vitoriju kao favoriti i silno su željeli pobjedu koja bi ih dodatno približila Real Madridu u borbi za titulu prvaka.

Međutim, još se jednom pokazalo da je Sevilla kod kuće i u gostima potpuno različit tim, a večeras su kod Alavesa mogli lagano i izgubiti, jer su domaći propustili nekoliko izuzetnih šansi.

Sevilla je zatresla mrežu Alavesa u šestoj minuti. Ipak, En Nesyri je bio u ofsajdu i gol je s pravom poništen.

Sedam minuta kasnije velika šansa za domaće. Rioja se našao u velikoj prilici, ali Bono spektakularno branio.

Finiš prvog dijela donosi još dvije šanse. Escalante je pokušao za Alaves, Ocampos za Sevillu, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo bez golova.

Oglasi

Sevilla otvara drugo poluvrijeme prilikom za Ocamposa čiji šut odlazi pored gola, a zatim Alaves propušta veliku šansu da dođe do vodstva. Pons je mogao birati gdje će šutirati, a on je poslao loptu pored gola iz fantastične pozicije.

Gosti su do kraja imali još nekoliko pokušaja. Najbolje šanse propustili su Rafa Mir i Munir, ali Fernando Pacheco je večeras bio nesavladiv za Sevillu i do kraja je ostalo 0:0.

Sevilla je pet bodova iza Reala na tabeli, a Kraljevi imaju i utakmicu manje protiv Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 27. kolo:

Alaves - Sevilla 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti