Spektakl na Pizjuanu: Sevilla u velikom derbiju pobijedila Betis
Foto - EPA

Sjajna atmosfera

Spektakl na Pizjuanu: Sevilla u velikom derbiju pobijedila Betis

Midhat Šljivak

Sevilla je u 26. kolu španske La Lige na svom Ramon Sanchez Pizjuan stadionu ugostila gradskog rivala Betis i slavila je pobjedu rezultatom 2:1.

Odlično prvo poluvrijeme domaćeg tima na kraju je odlučilo pobjednika, a Sevilla je oba pogotka postigla u ovom dijelu meča.

Od prve minute su napali Betis. Stvoreno je nekoliko opasnih šansi, a do zasluženog vodstva Sevilla stiže u 24. minuti. Bravo je skrivio penal, a Ivan Rakitić zabija za 1:0.

Sevilla je i nakon gola bila bolji rival, a u 41. minuti domaći sastav stiže i do drugog gola. Munir El Haddadi je pogodio za 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi u nastavku Betis krenuo nešto ofanzivnije.

Pokušali su gosti da se vrate u meč. Međutim, ofanzivni dio ekipe nije najbolje radio posao. Ipak, u nadoknadi meča Betis stiže do gola. Canales je pogodio za konačnih 2:1.

Sevilla je s ova tri boda ostala na minus šest iza vodećeg Reala (60-54), a od gradskog rivala imaju osam bodova više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 26. kolo:

Sevilla - Betis 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti