Sjajni Dinamo nije mogao do čuda, Gojak žrtva sudija, parola BBB-a će obići svijet

Zagrepčani ispali i pored pobjede

Sjajni Dinamo nije mogao do čuda, Gojak žrtva sudija, parola BBB-a će obići svijet

A. Čaušević

Dinamo se oprostio od Evrope pirovom pobjedom nad Sevillom.

Zagrepčani su pokazali snagu i pobijedili jednu od najboljih evropskih ekipa, ali nisu uspjeli proći u osminu finala Europa lige.

Na Maksmiru je gostovala Sevilla koja je poražena s minimalnih 1:0, ali pobjeda Španaca od 3:1 iz prvog duela je bila krucijalna za prolazak.

Jedini gol na meču viđen je u 65. minuti kada je Oršić postigao gol iz penala poslije Acuninog igranja rukom u svom kaznenom prostoru. Gol pogledajte ovdje.

Amer Gojak je bio starter, a veznjaka je zamijenio Luka Menalo 15-ak minuta kraja. Gojak je u prvom poluvremenu bio i žrtva sudijskog kriterija.

Dojam je da je sudija Letexier iz Francuske mogao svirati penal za Modre nakon što je Gojak pao u kaznenom prostoru, ali to se nije desilo što možete pogledati ovdje.

Inače, prvak Hrvatske je tokom meča zaista imao fantastičnu podršku s tribina. Bad Blue Boysi su u nekoliko navrata i skandirali za pomoć Ukrajini.

U jednom trenuku među najvatrenijim navijačima Dinama okačena je i parola na engleskom jeziku na kojoj je pisalo: "Podrška ukrajinskom narodu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon ispadanja iz Europa lige Dinamo se okreće HNL-u gdje ga čeka velika borba za titulu zajedno sa Hajdukom i Osijekom.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BogatiDijasporac
Bravo BBB! SLAVA UKRAJINI. FCK russia.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi