Alaves u posljednjim minutama zakazao finale protiv Barce

Izbacili Celtu Vigo

Alaves u posljednjim minutama zakazao finale protiv Barce

Fudbaleri Deportivo Alavesa plasirali su se u finale španskog Kupa Kralja nakon večerašnje pobjede u revanšu protiv Celte Vigo sa 1:0.

Prvi susret ovih rivala koji je prošle sedmice igran u Vigu završen je bez golova, a činilo se da ćemo nešto slično vidjeti i večeras.

Celta je bila nešto opasnija u prvom, a Alaves u drugom poluvremenu, ali mreže su mirovale sve do 82. minute kada je Mendez pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Celta je do kraja učinila sve kako bi postigla gol koji bi je odveo u veliko finale, ali nisu uspjeli.

Alaves će u finalu Kupa Kralja igrati protiv Barcelone koja je sinoć izbacila Atletico Madrid nakon remija 1:1 (prvi meč završen pobjedom Barcelone 2:1).

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi