Alaves uništio i posljednju nadu Gijonu za opstankom

Španska La Liga

Alaves uništio i posljednju nadu Gijonu za opstankom

Ekipa Depotivo Alavesa ostvarila je pobjedu danas na gostovanju kod Sportinga iz Gijona sa 4:2 u okviru španske La Lige.

Gosti su poveli već u 10. minuti preko Sobriana, a to je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Nastavak je donio daleko više uzbuđen ja i još pet golova.

Prvo je Santos sa jedanaest metar donio drugi gol svom timu, da bi u 70. minuti Mendez pogodio također sa penala za 3:0.

Prvi gol za domaće postigao je Traore u 84. minuti ,a Alexis je samo dva minuta kasnije povećao na 4:1. Posljednji gol na meču postigli su domaći i to u 91. minuti preko Castra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaves je nakon ove pobjede ostao na 12. mjestu La Lige sa 27 bodova, dok je Gijon ostao u opasnoj zoni sa minimalnim šansama da izbori opstanak na kraju jer imaju samo 13 bodova, pet manje od Leganesa koji je ispred njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi