Albanci su otvorili super moderni stadion, ali nije moglo bez blamaže

Propust domaćina

Albanci su otvorili super moderni stadion, ali nije moglo bez blamaže

A. Čaušević

U Tirani je sinoć otvoren najmoderniji stadion u ovom dijelu Evrope. 

Prvi zvanični susret na Air Albania stadionu odigrali su Albanija i Francuska, a gosti su slavili sa sigurnih 0:2 golovima Corentina Tolissa i Antoinea Griezmanna.

Međutim, otvaranje super modernog fudbalskog zdanja nije mogalo proći bez blamaže, a za to krivicu snose organizatori utakmice.

Naime, prskalice na terenu su bile okrenute u pogrešnom smjeru. Umjesto da travnjak bude zaliven, publika iza jednog gola je dobila besplatan i hladan tuš, ali doslovno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, troškovi izgradnje stadiona kapaciteta 22.000 sjedećih mjesta iznosili su 50 miliona eura. UEFA je donirala 10 miliona eura, a preostali iznos su osigurali investitori.

Top Komentari

19211921
ne znamo da li ce bih ikad vidjet ovakav stadion, kojeg albanci fakticki nisu platili, a nasi pisu o prskalicama
9 1
pipun
E moj Causevicu ti kao da pises za Beogradski Kurir...
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti