Nestvarno je šta Albanci pripremaju pred meč s Engleskom, utakmica je upitna

Krajnja neodgovnost domaćina

Nestvarno je šta Albanci pripremaju pred meč s Engleskom, utakmica je upitna

Admin Čaušević

Odigravanje kvalifikacione utakmice između Albanije i Engleske planirane za 28. mart u 18 sati. 

Iako obje reprezentacije večeras trebaju odigrati svoje mečeve protiv Andore, odnosno San Marina FS Albanije je već sada dao do znanja da bi moglo doći do navijačkih nereda.

Sve se to čini čudnim jer će se utakmica igrati iza zatvorenih vrata, ali cijelo područje oko stadione ne garantuje sigurnost.

Naime, navijači neće moći uči na stadion, ali će biti prisutni u obližnjim kafićima, restoranima i ulicima pošto nema policijskog sata i ograničenog kretanja.

"Stiglo je pismo od policije iz Tirane u kojem se navodi da policijske strukture ne mogu garantovati sigurnost prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Otkazivanje utamice bi donijelo katastrofalne posljedice za ugled naše zemlje, reprezentacije i albanskog fudbala u cijelini", navodi se u pismu.

Albanci su tražili dozvolu da meču prisustvuje 6.500 vakcinisanih gledatelja, ali je to albanski premijer Edi Rama odbio.

Top Komentari

snupi
0-3 ako ne mogu obezbijediti sigurnost.
5 3
marlboro.gold
****a su to sve
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi