Ušao je u dresu Patizana među navijače Hrvatske i poručio da navija za Vatrene, bolje da nije!

Scena isped Olimpijskog stadiona u Berlinu

Ušao je u dresu Patizana među navijače Hrvatske i poručio da navija za Vatrene, bolje da nije!

Admin Čaušević, foto: T. Hebib

Na samom startu Evropskog prvenstva viđeno je nekoliko situacija u kojim navijači Hrvatske bodre Srbiju i obrnuto. Međutim, jedna takva je zabilježena ispred stadiona u Berlinu, ali nije prošla kao i ranije. 

Rijeka navijača Hrvatska slila se danas u Berlin gdje Hrvatska igra meč Evropskog prvenstva protiv Španije, a kako sa lica mjesta javlja reporter portala SportSport burna scena viđena je ispred kultnog stadiona u njemačkoj prijestolnici.

Naime, jedan od navijača došao je među grupu pristalica Hrvatske te je pokazoa dres beogradskog Partizana uz poruku: "Ja navijam za vas", aludiravši da će bodriti Vatrene.

Međutim, pristalicama Hrvatske taj vid provokacije se i baš nije dopao koji su ljutito regovali te su prema "neželjnom gostu" uputili salvu raznih psovki.

Na sreću, opasniji incident spriječen je pravovremenom reakcijom njemačke policije koja je odvela gledatelja u dresu Partizana te ga izolovala od ostatka navijača.

Pojaviti se u dresu Partizana među navijačima Hrvatske je bio koliko hrabar toliko i sulud potez te nije čudo što su ga određene pristalice Vatrenih ljutito reagovale.

Oglasi

Inače, navijači Hrvatske su na stadion u Berlinu stigli organizovano u korteu te se očekuje fenomenalna atmosfera. Ono što je sigurno Španci će biti u manjini. Snimak dolaska pogledajte ovdje.

Njemačka policija je na vrijeme odvela neželjenog gosta u dresu Partizana

U Berlinu su pristune i navijačke grupe vodećih hrvatskih klubova što je ustaljena praksa na velikim takmičenjima. 

Podsjećanja radi, proteklih dana jedan navijač Hrvatske, kako se barem predstavio, je izazavo veliku pažnju među srpskim medijima jer na glavu stavio kokardu i poručio da će navijati za Hrvatsku.

Ipak, pojavljivati se u dresovima rivalskih ili omraženih klubova na mečevima reprezentacije se definitivno može svrstati u kategoriju bespotrebnog provociranja.

Pogotovo ako se u obzir uzme i veliko rivalstvo koje vlada između Srbije i Hrvatska kako u reprezentativnim, tako i klupskim sportovima. Ali na sreću sve je prošlo bez težih posljedica.

Oglasi

Inače, procjene organizatora susreta su da će u Berlinu što na stadionu što u fan zoni biti oko 100.000 navijača Hrvatske što je nerealna brojka.

Ako je slutiti po dosadašnjim dešavanjima ne računajući domaćina Njemačku, Hrvatska će bit među reprezentacijama sa najbrojnijom podrškom uz Škotsku i Albaniju.

Upravo će iz tog razloga biti zanimljivo za vidjeti kako će izgledati tribine stadiona u Hamburgu kada se u drugom kolu sastanu Albanija i Hrvatska.

Poređenja radi, zainteresovanost pristalica Srbije za mečeve Orlova nije ni približna jer su njemački mediji proteklih dana pisali kako će biti prisutno 10-ak hiljada navijača Srbije.

Top Komentari

SactownCali
Spanija trpa Hrvate 3:0 za 45 min...
1 0
Zulfikar
Po broju uzp zastava uocavam da je barem pola od ove ‘rvatske rulje gasterbajteri iz Lištice, Gruda, Posusja, Busovace. Kiseljaka itd.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi