Albanskom selektoru utakmica protiv BiH nije prijateljska

De Biasi pod velikim pritiskom

Albanskom selektoru utakmica protiv BiH nije prijateljska

Utakmica koju će sutra u Elbasanu odigrati Albanija i Bosna i Hercegovina samo prividno nema rezultatski značaj.

To se odnosi prvenstveno na italijanskog stručnjaka na klupi Albanije Giannija De Biasija, koji je pod velikim pritiskom pred utakmicu koja slijedi.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici, albanski mediji pišu da bi poraz Albanije od naše reprezentacije mogao biti koban za Italijana, koji u posljednje vrijeme ne uživa baš veliku podršku tamošnje javnosti.

Albanija je u petak poražena od Italije sa 2:0 i to je već treći uzastopni poraz ove selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a negativnu atmosferu u albanskom taboru dodatno je pojačao iznenadni odlazak dvojice fudbalera iz reprezentativnog kampa - Xhake i Abrashija.

Jedan od najboljih albanskih fudbalera Taulant Xhaka ima velikih nesuglasica sa De Biasijem, koji ga je ostavio na klupi na utakmici protiv Italije. Fudbaler Basela je izjavio da je razočaran izjavama selektora koji, prema njegovim riječima, nikada ne govori istinu, te nakon toga napustio reprezentaciju.

Da nešto i odranije 'ne štima' u reprezentaciji Albanije govori i to da je reprezentativac ove zemlje Ergys Kace iz PAOK-a krajem prošle godine poručio da neće igrati za svoju domovinu dok je De Biasi selektor.

Gianni De Biasi je na press konferenciji prije utakmice sa Italijom dobio pitanje da li razmišlja o ostavci, a na to je dao odgovor kojim je priznao da je njegov posao i više nego ugrožen.

"Moram razgovarati sa predsjednikom Fudbalskog saveza, a tek nakon toga ću imati jasniju sliku o svojoj sudbini", poručio je Italijan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ukoliko Albanija doživi novi poraz u Elbasanu, ne bi bilo iznenađenje da Gianni De Biasi postane bivši selektor. Otkaz ili ostavka, manje je bitno.

Gianni De Biasi je u svojoj karijeri vodio Levante, Torino i Udinese, a ostat će upamćen kao selektor koji je prvi uspio odvesti Albaniju na jedno veliko takmičenje - Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi