Rođak Erlinga Haalanda debitovao u seniorskom timu i lako je pogoditi šta se desilo
Foto - Screenshot

Albert Tjaaland je nova nada Moldea

Rođak Erlinga Haalanda debitovao u seniorskom timu i lako je pogoditi šta se desilo

Midhat Šljivak

Erling Haaland trenutno je bez ikakve dileme jedan od najboljih napadača svijeta.

Čudesni napadač Borussije iz Dortmunda je prvo u dresu Salzburga oduševio fudbalski svijet, a sada to čini u dresu njemačkog velikana.

Njegovim koracima krenuo je i 17-godišnji rođak Albert Tjaaland. Talentovani napadač jučer je debitovao za Molde u Kupu i lako je pogoditi šta se desilo.

Albert je po izgledu kopija Erlinga Haalanda, a u meču protiv Spjekavika je zaključio je pobjedu svog tima od 4:1.

Tjaaland je u stilu svog poznatijeg rođaka hladnokrvno realizovao šansu koja mu se pružila nakon deset minute u igri i tako je na pravi način debitovao u dresu norveškog velikana.

Oglasi

Trener Moldea Erling Moe ipak smiruje malo situaciju oko Tjaalanda.

"Vidim da se diže buka na društvenim mrežama. On je sjajan dečko koji ima kvalitet, ali sve se to mora malo smiriti. Pred njim je velika budućnost ako bude pravilno radio i davao sve od sebe", rekao je Moe.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CN2nk82HMk7/[/instagram]

Tjaaland je pokazao talenat, no još je daleko od rođaka kojeg sasvim sigurno ima namjeru dostići u budućnosti.

Top Komentari

JuventinoBK
Desio se sex
4 0
Adnanos
Imamo i mi ovakvi talenata Samo sto su kod nas koju godinu stariji (6-7 godina stariji). Ali i kod nas je isto, treba momke pustit da sazriju pa za koju godinu (sa 28gd) pozoves nekog od njih u reprezentaciju pa ja, i onda fino sljedeca stepenica pa u malo bolju ligu (Saudijska Arabija ili pak ako ima vise srece Turska). A kasnije je samo nebo granica….
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti