Albijanić 'riješio'' GOŠK u komšijskom derbiju: Slatka pobjeda, ali i jako bitna za samopouzdanje
Albijanić (desno) u duelu sa Zebom (Olimpik)

Mladi ofanzivac Čapljinaca ponio epitet igrača utakmice

Albijanić 'riješio'' GOŠK u komšijskom derbiju: Slatka pobjeda, ali i jako bitna za samopouzdanje

S. Mlaćo

Nogometaši Čapljine u subotu su savladali GOŠK u komšijskom derbiju Prve lige FBiH 2:1.

GOŠK je prvi poveo, no nisu se domaći predavali. Mladi Milorad Albijanić bio je junak Čapljinaca. Albijanić je najprije u nogu 'pogodio' Hasinovića koji je postigao pogodak za izjednačenje, odnosno uradio lakši dio posla, a zatim rutinski riješio pitanje pobjednika.

Iako mu je tek 20 godina, Albijanić je pokazao da je lider svog tima na terenu i na kraju zasluženo ponio epitet igrača utakmice.

"Bili smo bolji od GOŠK-a. Ipak, nedostajalo nam je mirnoće u završnici. Primili smo pogodak iz naše greške i neopreznosti, ali znali da možemo da preokrenemo rezultat uz malo više koncentracije. Pojačali smo želju i trku, te je onda i došao preokret. Naravno da je pobjeda slatka i daje nam samopouzdanje i motivaciju za nastavak sezone", priča Albijanić za SportSport.ba.

Čapljina nakon pet kola ima sedam bodova i Čapljinci lagano plove ka sredini gornjem dijelu tabele.

"Imali smo i težak raspored, igrali sa tri ekipe koje žele u viši rang, te mislim da sa sedam bodova možemo biti zadovoljni".

Proslavio se protiv GOŠK-a i potvrdio svoje kvalitete.

"Puno mi to znači za samopouzdanje i motivaciju u nastavku sezone".

Svjestan je težine igranja u Prvoj ligi FBiH.

"Prva liga FBiH je mnogo zahtjevna liga i dobro dođe svakom mladom fudbaleru u napredovanju i stjecanju iskustva za viši rang".

U narednom kolu Čapljina putuje na megdan Orašje koji se nije proslavilo u prvih pet kola. Labudovi sa Save imaju samo tri boda, te pokazauju da su kući dosta 'ranjivi'.

"U Orašju je uvijek teško igrati. Imaju kvalitetnu ekpu i sigurno da neće biti lako, no mi smo pokazali da možemo igrati protiv svakoga i idemo gore da ostvarimo što bolji rezultat".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iz kola u kolo pokazuje da se radi o kvalitetnom nogometašu, a nije tajna da se već nalazi na meti nekoliko bh. premijerligaša. Potvrdili su nam to i iz agencije koja zastupa ovog nogometaša.

"Bitno je da ponuda i interesovanja ima, te se nadam da će tako biti i u narednom periodu. Ipak, skoncentrisan sam na Čapljinu i izazove koji nas očekuju", dodao je prvotimac Čapljine i ponajbolji nogometaš Prve lige FBiH Milorad Albijanić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi