Čapljina se obrukala u Ljubuškom, Zvijezda i Orašje rutinski, Travnik se mučio, ali ipak slavio

Kup Federacije BiH, 2. kolo

Čapljina se obrukala u Ljubuškom, Zvijezda i Orašje rutinski, Travnik se mučio, ali ipak slavio

S. Grebović

Danas je odigrano 12 susreta 2. kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine u kojim je zabilježeno nekoliko zanimljivih rezultata.

Čapljina je gostovala u komšiluku kod domaćeg NK Ljubuškog gdje je pretrpjela pravu blamažu izgubivši sa visokih 7:0. Het trik bio je djelo Karla Buhača, dva je gola postigao njegov prezimenjak Ivan, dok su po jedan pogodak postigli Nikola Granić i Pero Puljić.

NK Ljubuški-HNK Čapljina 7:0

Kod Brčkog je domaća Dizdaruša dočekala gradačačku Zvijezdu, od koje je poražena sa 3:1. Dva je gola dao Eldin Fačić, a jedan Armin Jazvin za laganu pobjedu gostiju, dok je utješni gol za domaće postigao Hodžić u sudijskoj nadonadi.

FK Dizdaruša-NK Zvijezda 1:3

Još ubjedljivije bilo je i Orašje na gostovanju u komšiliku kod Napretka iz Matića sa rezultatom 3:0. Mikić Zvonimir, Marko Živković i Enes Brčkalić bili su sigurni realizatori za ekipu Orašja koja je tako prošla dalje.

ŠD Napredak-Orašje 0:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U jednoj od najuzbudljivijih utakmica ove runde Kupa novi federalni prvoligaš Travnik se dosta mučio u gostima u Han Bili kod Rudara, ali je na kraju ipak slavio sa 3:2. Vezire je u vodstvo doveo Čurić u 19., da bi minut poslije poravnao Imširović. Potpuni preokret domaćim donosi Hodžić u 60. minuti, ali se gosti nisu predavali te su golovima Baltića i Golomana režirali novi preokret u ovoj sjajnoj utakmici za prolazak Travnika u narednu rundu.

FK Rudar Han Bila-Travnik 2:3

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi