Albiol opet oživio Napolijev san o tituli, Lazio pravi skupe kikseve

Napolitanci ponovo na -2 u odnosu na Juve

Albiol opet oživio Napolijev san o tituli, Lazio pravi skupe kikseve

Mnogi su pomislili da je Seria A završena onog trenutka kada je Juventus u zaostaloj utakmici savladao Atalantu i odlijepio se na +4 u odnosu na Napoli, ali stigao je demant. Šampionska utrka u Italiji je od večeras ponovo otvorena.

Napoli je na svom terenu teškom mukom savladao Genovu sa 1:0 i to golom čovjeka od kojeg se to najmanje očekivalo - Raula Albiola. Napolitanci su većim dijelom utakmice imali nešto više od igre, ali Genoa se odlično držala i čak u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila Reini.

Trenutak odluke desio se u 72. minuti, kada je Albiol nakon kornera glavom zabio za veliku, super-važnu pobjedu Napolija od 1:0 kojom se tim sa San Paola vratio na -2 u odnosu na Juventus.

Za razliku od Napolija, Lazio večeras nije uspio opravdati ulogu favorita i napravio je još jedan izuzetno skup kiks u borbi za Ligu prvaka. Nebeskoplavi su na svom terenu odigrali samo 1:1 sa Bolognom, koja je povela već u 3. minuti golom Verdija.

Igrao se 16. minut kada je Lucas Leiva zabio za 1:1 i tada se činilo da će Lazio stići i do potpunog preokreta. Bilo je prilika, ali Immobile i društvo su zakazali u završnici pa je Bologna osvojila bod koji joj i ne znači toliko mnogo, dok Laziju gubitak dva planirana boda stvara velike probleme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je nakon dugo vremena ispao iz TOP 4 i sada je peti sa 54 boda, uz utakmicu manje u odnosu na četvrtoplasirani Inter (55), ali i sve opasniji Milan koji je šesti sa 50 bodova. Borba za Ligu prvaka će u Italiji očigledno biti napeta kao nikad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi