Albiol: Pustimo Koulibalyja da radi svoj posao

Senegalac naišao na dosta kritika

Albiol: Pustimo Koulibalyja da radi svoj posao

Napoli je ovog ljeta stamenom Kalidouu Koulibalyju u štoperskom tandemu pridružio Kostasa Manolasa. Međutim, Ancelottijeva ekipa je u prva dva meča nove sezone Serije A primila čak sedam golova.

Ubrzo su počele stizati i kritike na račun Koulibalyja koji se već neko vrijeme smatra jednim od najboljih štopera na svijetu.

U njegovu odbranu je, međutim, stao Raul Albiol, iskusni španski štoper koji je ovog ljeta napustio Napoli.

Albiol se vratio u domovinu i potpisao za Villarreal, ali je za Radio Kiss Kiss sada govorio upravo o svom bivšem timu i Koulibalyju.

"Uvijek razgovaram sa Koulibalyjem, razgovarali smo i tokom čitavog ljeta", istakao je Albiol, pa nastavio:

"Svi znamo da je on jedan od najboljih defanzivaca na svijetu... Mora ostati smiren i mi ga moramo pustiti da radi."

"Reprezentativna pauza će dozvoliti ekipi da radi i da se vrati bolja. Napoli ima sve što mu je potrebno za odličnu sezonu - kada je defanziva u pitanju", poručioje Albiol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni Španac je priznao i da mu već nedostaje jug Italije.

"Tu sam proveo lijepe godine, moja djeca su tu odrastala. Navijači Napolija su mi uvijek pružali ljubav.... Nedostaje mi pomalo od svega, ali sada počinjem novu evanturu u Španiji, blizu svog doma", istakao je Raul Albiol.

Top Komentari

azu
Coulibaly je razvikani igrač, te s jednom tek dobrom sezonom, uglavnom je kiks igrač ( brojite greške mu u sezoni). Jednom sam zbog njegove dvije greške za 20 minuta iako je Napoli vodio sa 3 - 0 protiv Atalante izgubio na kladionici, na kraju je bilo neriješeno. Nikad on ili ovaj Van Dijk neće moći igrati na nivou Ferninanda ili Vidića...
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti