Alcacer o Joviću: Odličan je, ali nije centarfor

Čeka se realizacija transfera

Alcacer o Joviću: Odličan je, ali nije centarfor

Brojni svjetski mediji posljednjih nekoliko sedmica intenzivno pišu o Luki Joviću i eventualnom transferu.

Opšte je poznato kako je ovaj napadač koji je rođen u Bijeljini sjajnim igrama u Eintrachtu zaludio svjetsku javnost. Žele ga Bayern, Barcelona, zatim Real Madrid, a upravo je 'kraljevski klub' navodno najbliži njegovom dovođenju i transfer je, kako se piše, samo pitanje dana.

Navodno će se Jović obavezati Real Madridu na petogodišnju vjernost i da će na godišnjem nivou zarađivati 10 miliona eura na Santiago Bernabeu, a dok se iščekuje zvanična realizacija transfera, nestrpljivost vlada i u Španiji.

Tako je tamošnji As u pomoć prizvao napadača Borussije Paca Alcacera kako bi navijačima Real Madrida pojasnio šta mogu da očekuju od srbijanskog reprezentativca.

"Radi se o veoma dobrom igraču, ali ja ga ne vidim kao centarfora. Više je tip igrača koji se vraća po loptu, učestvuje u građenju akcije, kombinuje, ima ga i u vezi. Prije bih ga poredio sa stilom igre Morena", rekao je Alcacer i pomalo zbunio javnost u Madridu.

Tokom razgovora je izdvojio jednog napadača.

"Za mene je najbolji na svojoj poziciji Luis Suarez. Sa njim sam igrao u Barceloni i znam o čemu govorim. Pored toga, on je i van terena mnogo dobar", dodao je.

Kada je u pitanju Jović, špekuliše se da će Eintracht na njegovoj prodaji zaraditi 50 miliona eura, što je daleko više od iznosa za koji ga je frankfurtski klub kupio nedavno od Benfice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ovoj sezoni Jović je, računajući sva takmičenja, postigao ukupno 27 pogodaka za Eintracht i pritom upisao sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi