Alcantara pauzira nekoliko sedmica

Saopštio Bayern

Alcantara pauzira nekoliko sedmica

Španski nogometaš Thiago Alcantara morat će pauzirati nekoliko sedmica, saopštio je Bayern.

Alcantara je zadobio povredu u nedavnom meču protiv niželigaša Rodinghausena, a kao što se i prognoziralo, treneru Niki Kovaču neće biti na raspolaganju u narednih nekoliko sedmica.

"Thiago je primoran biti van terena nekoliko nedelja. Doživio povredu ligamenta i čašice desnog članka", stoji u saopštenju koje je izdao bavarski klub.

Svakako da je ovo veliki hendikep za Bayern, pošto su od ranije povrijeđeni Corentin Tolisso, Arjen Robben, Mats Hummels, Kingsley Coman...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Thiago Alcantara je ove sezone jedan od najboljih nogometaša u redovima Bayerna, a u dosadašnjih 15 utakmica je čak 13 odigrao od početka do kraja, pritom postigavši dva pogotka uz jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi