Proljetos napustio Sarajevo, sada karijeru nastavlju u Portugalu

Bivši omladinac Bordo kluba

Proljetos napustio Sarajevo, sada karijeru nastavlju u Portugalu

Admin Čaušević

Povremeni omladinski reprezentativac BiH, Alden Šuvalija, karijeru nastavlja u Portugalu. 

Šuvalija je prve fudbalske korake napravio u FK Sarajevo, a Bordo klub je napustio u martu kada je otišao u hrvatski Novigrad.

Ovaj 19-godišnjak je bio član omladinskih selekcija Sarajeva i slovio je za jednog od talentovanijih igrača u svojoj generaciji nakon dobrih igara za pionirske, kadetske i juniorske selekcije.

Sarajlija koji može igrati na više pozicija u veznom redu je prije nekoliko dana pronašao novi angažman, a njegova naredna stanica u karijeri je Portugal.

Naime, Šuvalija je potpisao ugovor sa ekipom Vitorie Guimaraesa. Prvo će biti priključen U23 selekciji protugalskog tima s mogućnošću igranja i za prvu ekipu koja takmiči u najjačem rangu fudbala u Portugalu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
eto njega zimus u mladost doboj kakanj!
4 2
hotonjskimaher
Slika i Prilike uprave Sarajeva i najbolje Akademije u Bosni
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi