Alderweireld: Ova ekipa može do trofeja
Foto: EPA

Igrač Tottenhama uvjeren u uspjeh svoje ekipe

Alderweireld: Ova ekipa može do trofeja

Tottenham nije došao do trofeja još od kada je 2008. godine osvojio Carling Kup, međutim ove sezone ekipa Mauricija Pochettina je još uvijek u igri za dvije titule, Premier lige, ali i FA Kupa.

Tottenham će se u polufinalu FA Kupa susresti sa gradskim rivalom Chelseaom, dok se u Premier ligi nalaze četiri boda ispod llidera prvenstva.

Toby Alderweireld, odbrambeni igrač Tottenhema, je pun samopouzdanja zbog dobre forme u kojoj se nalazi njegova ekipa.

"Sa ovim timom, i ljudima koji u njemu rade, 100% ćemo doći do trofeja. Ako ne ove sezone, onda sljedeće. Ali uradit ćemo sve kako bi se to desilo ove sezone", rekao je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čak i nakon prošlosezonskog razočarenja smo se nastavli boriti, a ove sezone smo u još boljoj poziciji. Bez obzira na to šta se desilo u ostatku ove sezone, moramo nastaviti sa razvojem kako bi bili još bolji sljedeće. Želja za dostignućima i napredovanjem je tu. Želimo postati bolji", izjavio je fudbaler Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi