Tottenham sprema ponudu za nezadovoljnog igrača Bayerna
Foto: EPA

Sve su veće šanse da će Douglas Costa napustiti Bayern

Tottenham sprema ponudu za nezadovoljnog igrača Bayerna

U Tottenhamu su voljni ponuditi 30 miliona funti za krilnog napadača Bayern Minhena, Douglasa Costu.

Prema informacijama iz Engleske, Tottenham je spreman izdvojiti i do 30 miliona funti za zvijezdu bavarskog kluba. Costa je u više navrata dao do znanja da je nezadovoljan svojim statusom u klubu, pa njegov odlazak na sljedećem prelaznom roku ne bi bio iznenađujući.

Costa je ove sezone za Bayern nastupio na 31 utakmici, ali je starter bio samo na njih 18, a njegovo mjesto u ekipi pod Carlom Ancelottijem postaje sve nesigurnije.

On je do sukoba sa klubom došao i zbog svog ugovora. Njegov trenutni ugovor ističe 2020, a Brazilac je već u nekoliko navrata pokušao sa klubom dogovoriti nove uslove.

"To neće proći kod nas. Može pokušati još 10 puta", izjavio je tada predsjednik kluba Uli Hoeness.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Tottenhamu bi Costu željeli vidjeti kao zamjenu za Moussu Sissokoa koji se na White Hart Laneu pokazao kao promašaj, a i sam Douglas Costa je već priznao kako za njega postoji veliki interes klubova iz Engleske, Španije i Francuske.

Brazilac je bio važan dio ekipe dok je Bayern vodio Pep Guardiola, međutim stvari su se dosta promijenile od kada je trenersku poziciju preuzeo Carlo Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi