Dele Alli će biti suspendovan zbog jednog od najbizarnijih mogućih razloga

Uradio je pravu glupost

Dele Alli će biti suspendovan zbog jednog od najbizarnijih mogućih razloga

Vezni fudbaler Tottenhama Dele Alli predmet je istrage FA-a nakon šale o koronavirusu. 

Podsjetimo, Alli je prije nekoliko dana, dok je ekipa bila na zimskoj pauzi u Dubaiu, snimio video u kojem se čini da ismijava koronavirus, pa je isti postavio na Snapchat.

Ipak, nakon što je dobio brojne negativne komentare, shvatio je da to nije trebao uraditi pa je video brzo obrisao. Kasnije se i izvinio Kinezima.

"Želim se samo izviniti zbog snimke koju sam objavio na Snapchatu. Nije bila smiješna i to sam odmah shvatio, pa sam ju obrisao. Iznevjerio sam sebe i svoj klub. Ali ne želim da imate takav dojam o meni. To nije nešto s čime se treba šaliti i ja vam šaljem svu svoju ljubav i misli i molim se za sve u Kini", kazao je kasnije Alli.

Kinezi su mu možda oprostili, a pitanje je li da li će mu oprostiti FA. Naime, Fudbalski savez Engleske pokrenuo je isragu o ovom ei The Sun prenosi kako Alliju prijeti jedan meč suspenzije.

Ukoliko se to na kraju i dogodi, bit će to jedna od najbizarnijih suspenzija koju smo vidjeli u posljednje vrijeme, a Jose Mourinho bi mogao biti bijesan.

Trener Tottenhama od ofanzivaca već ne može računati na Harryja Kanea i Son Heung-mina, a ako i Alli bude suspendovan onda će to biti veliki udarac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dobra vijest za Allija je da ima fore do 5. marta uložiti obrazloženje zašto je snimio taj video. Možda to i bude 'pilo vode' kod FA-a.

Promo

Top Komentari

Hix
Kralj meni je bilo smijesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi