Aldin Turkeš na pet od pet!

U sjajnoj formi

Aldin Turkeš na pet od pet!

A. Čaušević

Donedavni mladi reprezentativac Aldin Turkeš nastavio je tamo gdje je stao prošle sezone.

Turkeš je tokom ljeta prešao u Lausanne na čijem je čelu najbogatiji čovjek Velike Britanije Jim Ratcliffe, a partije koje pruža za ovaj švicarski tim su - briljantne.

Tako je Turkeš u sinoćnjem meču koji je Lausanne odigrao protiv Aaraua (5:1) uspio da postigne novi gol, ukupno peti u isto toliko odigranih utakmica, što ga je istaknulo u sami vrh liste strijelaca.

Uz sve to njegov tim je trenutno lider u Challenge ligi i na dobrom je putu da se vrati u elitni rang švicarskog fudbala.

I prošle sezone Turkeš je igrao sjajno, za bivši klub Rapperswil je zabio 16 golova i dva puta asistirao, no unatoč mnogo boljim ponudama ostao je u istom rangu, prvenstveno zbog ambicija i vizije koju ima Lausanne.

Tako je, između ostalog, otkrio nedavno da bogati vlasnik želi kroz dvije-tri godine da Lausanne vidi i u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi