Aldin Turkeš pronašao novi klub

Bivši mladi reprezentativac BiH

Aldin Turkeš pronašao novi klub · Zvanično

Bivši mladi reprezentativac BiH Aldin Turkeš potpisao je za Lausanne-Sport.

Fudbaler koji je rođen u Švicarskoj pružao je protekle sezone sjajne partije za Rapperswil-Jonu. U drugom rangu tamošnjeg nogometa zabio je 16 pogodaka i tome dodao pet asistencija, što je, naravno, rezultiralo interesovanjem brojnih klubova.

Javljali su se Grasshoppers, zatim pojedini prvoligaši, ali Turkešov izbor na kraju je pao na Lausanne-Sport s kojim je danas zvanično potpisao ugovor do 2021. godine s opcijom produženja.

Lausanne-Sport u narednu sezonu ulazi s ambicijama da se domogne plasmana u elitu i u klubu vjeruju da će upravo Turkeš biti od velike pomoći na putu ka tom cilju, a nakon što je cijeli posao realizovan zadovoljstvo nije skrivao ni bh. napadač.

"Vjerujem da ću opravdati povjerenje", poručio je, između ostalog, Turkeš.

Turkeš je u oktobru 2018. godine imao priliku i debitovati za mladu reprezentaciju BiH, a u prvom nastupu pošlo mu je za rukom i da odmah postigne gol.

Ranije je, podsjetimo, nastupao za mlađe selekcije Švicarske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi