Najvećem promašaju Alexa Fergusona prijeti 10 godina zatvora

Poznato je i zašto

Najvećem promašaju Alexa Fergusona prijeti 10 godina zatvora

A. Čaušević

Sir Alex Ferguson je imao njuh za dobrog igrača kao rijetko ko, međutim i legendarnom Škotu se znalo desiti da pogriješi.

Ferguson je najveći promašaj napravio 2007. godine kada je iz Porta za 31.5 miliona eura doveo Anderson Luisa de Abreau Oliveiru.

Iako je plaćen ogroman novac brazilski veznjak nikada nije došao do izražaja na Old Traffordu gdje se zadržao punih sedam godina.

Anderson se od fudbala oprostio prije dvije godine, a sada mu prema izvještajima brazilskih medija prijeti deset godina zatvora.

Sud u Porto Alegreu je ove sedmice protiv 33-godišnjaka podnio tužbu za pronevjeru novca. On je sa još sedmoricom optužen za tešku krađu, zavjeru i pranje novca.

Anderon se tereti da je zajedno sa ostalim ukrao sedam miliona eura te taj novac "oprao" kupovinom kriptovaluta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilčev agent tvrdi da je njegov klijen nevin, ali priznanje nekadašnjeg brazilskog reprezentativca da je 2019. godine ulagao u kriptovalute mu svakako ne ide u prilog.

Posljednji klub u karijer za Andersona je bio turski Adana Demirsport, u Evropi je jedno vrijeme igrao i za Fiorentinu gdje se također nije proslavio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rocccavela
Anderson veci promasaj od Bebea, Machede i slicnih? :D
5 0
Adoii97
Daleko od promasaja, bio je jako dobar u Unitedu, nije izvukao vrh, al sigurno nije promasaj.. Samo kao i svaki Brazilac, brzo se zasite svega, i onda krene karijera silaznim putem.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi