Andreas Pereira otišao na novu posudbu, a sada izborom kluba iznenadio i Solskjaera

Ide u Brazil

Andreas Pereira otišao na novu posudbu, a sada izborom kluba iznenadio i Solskjaera

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Andreas Pereira je u finišu ljetnog prelaznog roka napustio Manchester United.

Ovaj 25-godišnji Brazilac u Manchester United stigao je još kao omladinac iz PSV-a na početkom 2012. godine, a prvom timu engleskog tima priključen je četiri godine kasnije.

Međutim, Pereira nije uspio da opravda očekivanja na Old Traffordu i prethodnih sezona igrao je većinom na posudbama.

Pereira je prošlu sezonu proveo u Laziju, ali se nije previše naigrao ni u rimskom klubu. Ovog ljeta vratio se u United, no bilo je jasno da Ole Gunnar Solskjaer baš i neće računati na ljeta.

Brazilac je odigrao nekoliko pripremnih mečeva pred početak sezone, ali mu je norveški stručnjak jasno dao do znanja da je najbolje da ponovo ide negdje na posudbu.

Očekivalo se da će ovaj veznjak ostati u Evropi i u nekom drugom klubu pokušati pokazati Solskjaeru da zaslužuje šansu, ali je on na kraju iznenadio sve svojim potezom.

Naime, Pereira je odlučio da svoju karijeru nastavi u Brazilu i to u dresu Flamenga gdje će igrati na posudbi narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Flamengo će imati mogućnost naredne godine da otkupi njegov ugovor od Uniteda za 20 miliona eura, a ukoliko to urade onda će Crveni đavoli od njegove naredne prodaje dobiti 20%.

Pereira je pored Manchester Uniteda i Lazija u svojoj dosadašnjoj karijeri igrao još za Granadu i Valenciju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi