Beckham nije trebao nositi broj sedam u Unitedu: "Ferguson me zvao u kancelariju..."

Odbio trenerov prijedlog

Beckham nije trebao nositi broj sedam u Unitedu: "Ferguson me zvao u kancelariju..."

E. Čaušević

David Beckham ostavio je veliki trag u dresu Manchester Uniteda za koji je igrao skoro deset sezona.

Beckham je ponikao u dresu Uniteda, a u prvi tim prebačen je 1993. godine. U Unitedu igrao je do ljeta 2003. godine nakon čega je je za skoro 40 miliona eura prešao u Real Madrid.

Jasno je da je legendarni Becks jedan od najpopularnijih sportista prethodne dvije decenije, te je vjerovatno zaradio više novca od spozorskih ugovora nego od ugovora u klubovima.

Beckham je u dresu Uniteda odigrao skoro 400 utakmica, te je uspio postići 85 golova i dodati još 101 asistenciju. Također, s ovim klubom je osvoji skoro sve što je mogao.

Bio je dio legendarne generacije koju je s klupe predvodio Sir Alex Ferguson. Također, Beckham je bio poznat po tome što je na dresu nosio broj sedam, ali taj broj baš i nije bio rezervisan za njega.

Naime, nekadašnji njegov saigrač Roy Keane otkrio je da Ferguson imao drugačiji plan što se tiče broja sedam, ali na kraju je on ipak otišao u ruke Beckhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Biti kapiten je daleko najvažnije, ali bitni su i brojevi na dresovima. Ferguson me jedan dan pozvao u svoju kancelariju i rekao mi da hoće da ja uzmem broj sedam. To sam odbio jer se nisam zamarao koji broj ću da nosim. Na kraju broj je dobio Beckham", rekao je Keane.

Beckham je prvo u Manchester Unitedu nosio dres sa brojem 24, a u predsezoni 1996. godine nosio je "desetku". No, pred početak sezone dobio je broj sedam iako je Ferguson planirao da ovaj broj dobije Keane.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Mirnije cu spavati nakon ove informacije, cijeli zivot se pitam zasto Keane nije nosio sedmicu..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije