Bayer Leverkusen dovodi prvo pojačanje - Krade ga ispred nosa Barceloni

Nakon duple krune u Njemačkoj

Bayer Leverkusen dovodi prvo pojačanje - Krade ga ispred nosa Barceloni

Eldar Ganibegović

Poslije sjajne sezone u kojoj je Bayer Leverkusen osvojio duplu krunu, jako se krenulo i u ljetni prijelazni rok.

Iza Bayer Leverkusena je zaista sjajna sezona. Ovaj tim je osvojio duplu krunu u Njemačkoj.

Bez ijednog poraza osvojena je Bundesliga i prekinuta je dominacija Bayerna, a nedugo zatim uslijedilo je i osvajanje DFB-Pokala pobjedom u finalu protiv Kaiserslauterna.

Jedina mrlja i jedini poraz u sezoni dogodio se u finalu Evropske lige protiv Atalante našeg Seada Kolašinca u Dablinu, no neće Apotekari mnogo mariti za tim nakon svega.

Inostrani mediji već donose vijesti o pojačanjima za narednu sezonu u kojoj će Bayer Leverkusen igrati i Ligu prvaka, a jedno će doći iz Španije.

Prema najavama, novi fudbaler će za cifru od 15-20 miliona eura stići iz Girone. Njegovo ime je Aleix Garcia.

Oglasi

Radi se o dosadašnjem kapitenu Girone koja je također senzacija u Evropi ove sezone i uspjela je izboriti plasman u Ligu prvaka kao trećeplasirani tim La Lige.

Poznato je da je Aleix Garcia bio želja Barcelone, spominjala se i Aston Villa kao naredna destinacija, no čini se kako je BayArena njegov naredni korak u karijeri.

On je u Gironu stigao u ljeto 2021. godine iz Eibara, a ranije je igrao za rumunski Dinamo, Manchester City, Mouscron, a dijete je Villarreala.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove je sezone nastupio na 37 utakmica u Primeri i postigao tri gola uz šest asistencija. Nastupio je i na tri meča u Copa del Reyju.

Polivalentni veznjak je u dresu reprezentacije Španije debitovao 16. novembra 2023. godine i to mu je do sada jedini nastup, a ima i 14 nastupa u omladinskim selekcijama uz tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti