Barcelona prodaje još jednog igrača - Ide za isti iznos za koji je stigao, a ostaje u Kataloniji

Romeu opet u Gironi

Barcelona prodaje još jednog igrača - Ide za isti iznos za koji je stigao, a ostaje u Kataloniji

Eldar Ganibegović

Barcelona je dogovorila prodaju još jednog igrača ovog ljeta. Klub će napustiti i Oriol Romeu.

Odlaskom Xavija Hernandeza s trenerske pozicije u Barceloni za očekivati je bilo i određene promjene u igračkom kadru, a one se polako već dešavaju.

Tako je već sada poznato da će bivši u Barceloni biti Oriol Romeu. Ovu informaciju objavio je ugledni španski Mundo Deportivo.

Ovaj 32-godišnji fudbaler nije uspio da se nametne u prvoj postavi katalonske ekipe, pa je donekle bilo i očekivano da ovog ljeta napusti klub.

On je u Barcelonu stigao prošlog ljeta na insistiranje Xavija, a sada ide u Gironu po istoj cijenu za koju je stigao. Ona iznosi 3,4 miliona eura.

Podsjetimo, on je doveden kako bi pokušao da zamijeni Sergija Busquetsa u veznom redu, a koji je otišao u MLS ligu i potpisao za Inter iz Miamija.

Oglasi

Ove je sezone Oriol Romeu nastupio na 37 utakmica u svim takmičenjima. Igrao je uglavnom kao rezerva, te je upisao 1432 minute na terenu.

Oriol Romeu je ugovor s Barcelonom imao do ljeta 2026. godine, no vrlo brzo se vraća u Gironu iz koje je i stigao prošloga ljeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Novi trener Barcelone, Hansi Flick, riješit će se još nekih igrača. Za potencijalni odlazak još se spominju imena kao što su Ronald Araujo, Joao Cancelo, Joao Felix i Raphinha.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti