Džekinom saigraču uništeni snovi u minut do 12
Napadač Intera još je jedna u nizu zvijezda koje se neće pojaviti na velikoj sceni svjetskog fudbala (Foto: EPA)

Correa ostao bez nastupa u Kataru

Džekinom saigraču uništeni snovi u minut do 12

Midhat Šljivak

Saigrač Edina Džeke iz Intera, Argentinac Joaquin Correa (28), propustit će nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer se nije uspio oporaviti od povrede s kojom se pojavio na okupljanu nacionalnog tima.

Napadač Intera Joaquin Correa još je jedna u nizu zvijezda koja će propustiti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Gaučosi su večeras potvrdili da je 28-godišnji napadač otpao zbog povrede.

"Joaquin Correa napušta nacionalni tim zbog povrede. Njegova zamjena će biti poznata u narednim satima", saopštili su iz reprezentacije Argentine.

Joaquin Correa je za reprezentaciju Argentine odigrao 19 utakmica i postigao je četiri pogotka (Foto: EPA)

Prema određenim informacijama, Lionel Scaloni razmatra poziv mladom napadaču Manchester Uniteda Alejandru Garnachu (18) i to bi uskoro moglo postati i zvanično.

Nije Correa jedini Gaučos koji je danas otpao zbog povrede. U Kataru neće nastupiti ni Nicolas Gonzalez koji je isto tako napustio tim.

Umjesto Gonzaleza pozvan je napadač Atletico Madrida Angel Correa koji je u dosadašnjoj karijeri odigrao ukupno 22 utakmice za nacionalni tim.

Oglasi

Reprezentacija Argentine će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi C, a protivnici ove selekcije su Saudijska Arabija, Meksiko i Poljska.

Upravo će ovim redoslijedom i odigrati utakmice u Kataru. Mundijal otvaraju 22. novembra duelom protiv Saudijske Arabije, a zatim im slijede dueli s Meksikom (26. novembar) i Poljskom (30. novembar).

Prema kladionicama Argentina je drugi favorit Mundijala u Kataru, a ispred njih je samo veliki rival Brazil.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Treba svakako istaći da će se nakon Svjetskog prvenstva od dresa nacionalnog tima oprostiti jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Messi.

Argentina je Svjetsko prvenstvo najavila pobjedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a bilo je 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti