Čeferin: Svakog 13. oktobra Messi mi se javi...

Prvi čovjek UEFA-e tvrdi

Čeferin: Svakog 13. oktobra Messi mi se javi...

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin u jednom je intervjuu otkrio da mu se Lionel Messi javi svakog 13. oktobra.

Čeferin će početkom aprila ponovo biti izabran za predsjednika UEFA-e. U to više nema sumnje, jer je nedavno istekao rok za podnošenje kandidatura, a trenutna podrška uticajnom Slovencu je takva da se niko nije ni usudio boriti protiv njega.

To znači da je Čeferin jedini kandidat za novog predsjednika, pa će izbori biti samo formalnost. Slovenac je sada govorio o Lionelu Messiju, otkrivši da mu se Argentinac javi svakog 13. oktobra.

"Ne prođe 13. oktobar a da mi Lionel Messi ne pošalje video poruku da mi čestita rođendan. Nema veće zvijezde od njega, nema skromnije osobe od njega, zadovoljstvo je biti u njegovom društvu", rekao je Čeferin, dodavši:

"U finalu Svjetskog prvenstva navijao sam za Francusku jer je članica UEFA-e, poznajem i Kyliana Mbappea i mnoge druge igrače francuske reprezentacije, ali sam sretan što je Mesi osvojio titulu svjetskog prvaka. To je dobro za nogomet".

U intervjuu Čeferin je bio upitan i ko je po njemu najbolji nogometaš svih vremena, što je naravno uvijek tema za višesatne rasprave i skoro je teško dati pravi odgovor i objektivan odgovor.

Oglasi

"Teško je reći ko je najbolji na svijetu. Vremena su se promijenila, ne smijemo zanemariti činjenicu da su igrači danas zaštićeniji. Danas možemo vidjeti da se neko tek približava Messiju, a postoji šansa da će sudija svirati faul, dok je Maradona nekoliko puta slomio nogu a da nije sviran ni faul. Messi je genije, ali teško bi bilo izabrati samo jednog igrača. Recimo da bih mogao izabrati 11 najboljih igrača svih vremena", diplomatski je odgovorio Čeferin.

Prvi čovjek Evropske nogometne asocijacije nedavno je govorio o Real Madridu i bio je vrlo žestok prema najtrofejnijem evropskom timu.

Iako su brojni drugi klubovi odustali od Superlige, Real je s Juventusom i Barcelonom i dalje zagovornik novog takmičenja. Ne sviđa se to prvom čovjeku UEFA Aleksanderu Čeferinu. On je svojom izjavom poručio da bi se Real i Perez trebali spustiti na zemlju.

"Florentino Perez i Real Madrid smatraju da su oni elitni klub kojeg ne bi trebalo zanimati ništa drugo i da su toliko važni da im se svi trebaju klanjati", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očigledno je da prvi čovjek UEFA ne podnosi Pareza i stao je u zaštitu malih klubova koji bi formiranjem Superlige postali beznačajni.

"Mnogo ajkula pliva u nogometnom moru. Kada sam čuo prvi put da se sprema formiranje Superlige, odmah sam znao čija je to ideja", ističe Čeferin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi