"Perez kuka kako je Superliga jedini spas za Real, a zatim ponudi 180 miliona eura za Mbappea"
Foto - EPA

Čeferin sasvim iskren

"Perez kuka kako je Superliga jedini spas za Real, a zatim ponudi 180 miliona eura za Mbappea"

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin ne bi imao ništa protiv ako bi Real, Barcelona i Juventus napustili okrilje ove organizacije.

Ovaj trio zagovara formiranje Superlige u kojoj bi igrali najbogatiji timovi Evrope, a od svog cilja ne odustaju, iako je prvi pokušaj doživio krah.

Čeferin tvrdi da su čelnici ovih klubova nesposobni i da ne bi imao ništa protiv da napuste UEFA-u.

"Ne bi mi smetalo ako bi Real, Barcelona i Juventus napustili UEFA. Njihovi direktori su nesposobni. Florentino Perez tvrdi da njegov klub može opstati samo uz kreiranje Superlige, a zatim je pokušao potpisati Kyliana Mbappea za 180 miliona eura", rekao je Čeferin za Der Spiegel i dodao je:

[twitter]https://twitter.com/derWinterbach/status/1436269454338543618[/twitter]

"Zanimljivo je da žele kreirati novo takmičenje i u isto vrijeme žele igrati Ligu prvaka ove sezone. Ti ljudi su pokušali da ubiju fudbal", istakao je predsjednik UEFA.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovi klubovi ne odustaju od svoje ideje. Najavili su nove pokušaje i to bi im na kraju moglo zatvoriti vrata Lige prvaka u narednim godinama.

UEFA i FIFA su protiv stvaranja bilo kakvih novih takmičenja, ali ova tri kluba smatraju kako bi oni trebali mnogo više da se pitaju i nemaju namjeru da odustanu od Superlige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Na sud ce ovaj Ceferin za dvi tri godine, baš kao što je i Platini završio. A onda ce Perez da odahne i idemo Super Liga, pa da vidimo što je nećete gledati whahah
3 15
forza_juve
Ovo ako je izjavio onda je stvarno konj, trebaš prvo dva prsta podići i uz dopuštenje izgovoriti Perez ili Agnelli. Čuj oni nesposobni, šta sve neću pročitati hehe
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi