Čeferin tvrdi da je kod kuće smjestio jednog nogometaša iz Ukrajine

Pomogao pojedincima da se spase

Čeferin tvrdi da je kod kuće smjestio jednog nogometaša iz Ukrajine

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin govorio je o tome kako je pomogao igračima koji su bili u Ukrajini tokom izbijanja rata s Rusijom:

Mnoge strane nogometaše je zatekao rat u Ukrajini, pa su bježali glavom bez obzira. Neki su čak i ostali u zemlji u kojoj već devet dana traje ruska invazija.

Ipak, većina je na vrijeme napustila ukrajinske gradove, a nekima je pomogao i sam Čeferin, prvi čovjek Evropske nogometne federacije (UEFA).

"Niko nije očekivao da će takav rat početi u Evropi. Proveo sam 48 sati razgovarajući s igračima i trenerima kako bih im pomogao da napuste Ukrajinu. Bili smo u kontaktu 24 sata dnevno", kazao je Čeferin, pa je dodao:

"Zamolio sam vlade za pomoć, ali one ne mogu uvijek pružiti sigurnost. Teško je objasniti koliko su ti pregovori bili teški".

I onda je priznao da je jednog nogometaša iz Ukrajine smjestio u vlastitom domu.

"Jedan od igrača je otišao iz Ukrajine, a ja sam ga smjestio kod kuće. Moramo naporno raditi. Nadam se da će rat i ovo ludilo što prije završiti", zaključio je Čeferin, koji je na čelu organizacije koja je, zajedno s FIFA-om, odnijela odluku o suspenziji svih ruskih reprezentacija i klubova iz takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti