Imao je sukob sa Džekom, a sada bi mu mogao biti protvnik na Apeninima
FOTO: EPA

Stiže zanimljiva špekulacija za kraj godine

Imao je sukob sa Džekom, a sada bi mu mogao biti protvnik na Apeninima

Haris Zilić

Zanimljiva transfer špekulacija nam stiže krajem 2022. godine., Italijanski mediji su lansirali vijest da Sampdorija želi na posudbu dovesti fudbalera Crvene zvezde, Aleksandra Dragovića (31).

Pomenuti fudbaler ima ugovor sa beogradskim timom do 2024. godine.

Zvezda ne želi da proda Dragovića ove zime, ali Sampdorija nudi opciju posudbe do ljeta 2023. godine, a nakon toga i da otkupe ugovor reprezentativca Austrije.

Ljeto je i prilika Zvezdi da nešto zarade, obzirom da Dragoviću uskoro ističe ugovor, a ima vrijednost od pet miliona eura.

Sampdorija je i ranije htjela Dragovića, međutm on se odlučio da u julu 2021. godine iz redova Bayer Leverkusena ode u Crvenu zvezdu.

Pomenutog fudbalera pamte i ljubitelji fudbala u Bosni i Hercegovini.

Oglasi

Nažalost, pamte ga po provokacijama na utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine u martu 2015. godine.

Detalj s utakmice koji je i do dan danas upamćen jeste sukob Aleksandra Dragovića i Edina Džeke.

Prvo je Bešić faulirao jednog domaćeg fudbalera, Dragović ga je odgurnuo, a onda je u zaštitu svog saigrača kapitenski stao Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve se na kraju smirilo bez isključenja.

Podsjetimo, tada je to bila druga utakmica na klupi reprezentacije BiH za Mehmeda Baždarevića, nakon što je nekoliko dana ranije debitovao pobjedom u Andori (0:3) u 5. kolu kvalifikacija za EURO 2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi