Kolarov pojasnio zbog čega je odbio da igra protiv Škotske

Gostovao u jednoj emisiji

Kolarov pojasnio zbog čega je odbio da igra protiv Škotske

E. Škorić

Iskusni srbijanski defanzivac Aleksandar Kolarov po prvi put je govorio o dešavanjima na utakmici sa Škotskom.

On je u Beograd stigao iz Milana, no prede meč odluke za plasman na EURO je tadašnjem selektoru Ljubiši Tumbakoviću kazao da ne može da igra zbog povrede, iako je medicinski tim tada ustanovio da je mogao na teren.

On je insistirao da ostane na klupi, čak i da ne izvede udarac s 11 metara u penal seriji.

"Ja sam donio odluku da ne igram, nije tačno da mi je trener (Conte) zabranio. Neke stvari sam na svoju ruku radio, nisam bio zdrav, mogao sam da izađem na teren, pa da se poslije tri minuta uhvatim za nogu i da bude sve u redu", rekao je Kolarov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dodaje da to nije prvi put da se javnost obruši na reprezentativce Srbije.

"Mogao sam da očekujem da će FSS tada da stane uz mene, javljali su se i pričali, neko je komentarisao iz svog interesa. Ovaj put ja, prije deset godina neko drugi, zbog penala, očekivao sam da na meni bude najveća krivica. Sada je druga energija, čini mi se”, rekao je Kolarov.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi